Vorarlberg

A legkisebb osztrák tartomány a Bóden-tótól délre fekszik. Egyik fő turisztikai attrakciója a tartomány székhelye, Bregenz, ahol évente rendezik meg a látványos zenei fesztivált, a Bregenzi Ünnepi Játékokat. A régióban rengeteg sport- és kirándulási lehetőséget találunk.

Ttavak és hegyek között – ezt kínálja Vorarlberg.

A Bodeni-tó és az Arlberg között fekszik Vorarlberg, amelyet sokszínû táj, gazdag kultúra és családbarát vendégszeretet jellemez. A Bodeni-tó melletti kényelmes sétától az alpesi hegymászásig több ezer km gyalogút kínál lehetõséget testmozgásra.
Majdnem 300 km-es a vorarlbergi kerékpárút-hálózat, kényelmes utak vezetnek a Bodeni-tó és a Rajna közötti sík terepen, de találnak alpesi mountainbike-utakat is. Közvetlen az összeköttetés a Bodeni-tó körüli túrakerékpár-úttal és a svájci kerékpárút-hálózattal, ily módon a határokon is átnyúló élmények várnak önökre. Sokféle sportolási lehetõség teszi teljessé a válsztékot a tenisztõl a golfon át a kanyoningig.
Egész évben szervezünk kulturális programokat, a Bregenzi Ünnepi Játékok és a Schubertiade mellett koncertek, színházi események, népi hagyományápoló rendezvények zajlanak.

to top