Ost-Tirol

Kelet-Tirol a lélegzetelállító természeti csodák, gleccserek, vízesések, szurdokok, száguldó hegyi patakok és tavak világa, a 3000 méteres hegycsúcsok, az “égig érő hegyek” birodalma.Az aktív pihenni vágyó itt biztosan mindent meg talál, akár könnyű sétára, akár komolyabb túrára, vagy igazi sziklamászásra vágyik.

Végeláthatatlan, kitűnően karbantartott séta-, kerékpár- és turistautak, kristálytiszta levegő, felvonók tucatjai, tavak, strandok, vadasparkok várják a kicsiket és idősebbeket egyaránt.
Felséges, gyönyörű hegycsúcsoktól körülvéve – mint a Lienzi-Dolomitok, a Großglockner, a Großvenediger, a Villgrater-hegység, vagy  a Karnischer-hegyhát – olyan ritkaságszámba menő túralehetőségek között válogathatunk, melyek minden természetbarát szívét megdobogtatják. Különféle kerékpártúrák a kedvelt Drave menti kerékpárúton vagy kijelölt hegyikerékpáros szakaszokon, nordic walking, stb. teszik teljessé a sportprogramot. Kalandozásaink során ritkaságszámba menő védett növényekkel és állatokkal  találkozhatunk.

Az  extrém sportok kedvelői is hódolhatnak kedvenc hobbijuknak: nyáron  rafting centrumok várják a vadvizek szerelmeseit, a környező hegyekben, ill. Sillianban pedig a siklóernyősök paradicsoma található.

Kultúra, hagyományőrzés Ausztriának ez a kis tartománya jelentős hagyományokkal rendelkezik. A kelet-tiroli völgyekben helybeli ünnepségek, a hagyományok és a népviselet megőrzése nagyon fontos. Ünnepségek, folklór fesztiválok sokasága várja itt a vendégeket, de ezek nem elsősorban turista látványosságok, hanem valódi, természetes hagyományőrző rendezvények.  A kelet-tiroli népszokások maguk eredetiségében és hamisítatlanságában, a vallásosság és a hazaszeretet kifejezései, összekapcsolva egy túláradó életörömmel, mely a hegyi parasztok ősi kedélyes lelki nyugalmából származik.

to top